Peskov a avertizat că viitoarea uzină Bayraktar va fi supusă bombardării dacă va fi construită în Ucraina

  • 10 August 2022 09:44
Peskov a avertizat că viitoarea uzină Bayraktar va fi supusă bombardării dacă va fi construită în Ucraina

Kremlinul a avertizat marți, 9 august, că va bombarda imediat viitoarea uzină turcă pentru fabricarea de drone Bayraktar, dacă aceasta va fi construită în Ucraina.

Mesajul respectiv a fost transmis de Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin. ''Întreprinderea de producție de drone turcești Bayraktar, dacă va fi creată în Ucraina, va fi supusă imediat bombardării', a avertizat marți Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, într-un interviu acordat reporterilor.

Luni, ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasili Bodnar, a anunțat că firma turcă Bayraktar va construi o fabrică pentru producția de drone în Ucraina, iar compania deja s-a înregistrat și a cumpărat terenul, notează Agenția de presă RIA NOVOSTI.

De asemenea, reamintim că, pe 5 august, Peskov a precizat că, la întâlnirea de la Soci, Putin nu a discutat cu președintele turc, Tayyip Recep Erdogan, aspecte privind lansarea unei posibile producții de drone în Rusia sau achiziționarea de drone Bayraktar din Turcia. Fiind întrebat dacă liderii au discutat probleme legate de dronele turcești, reprezentantul Kremlinului a răspuns negativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău