VIDEO | Pescar, salvat de scafandrii IGSU

  • 15 Ianuarie 2020 14:56
VIDEO | Pescar, salvat de scafandrii IGSU

În după amiaza zilei de 15 ianuarie 2020 scafandrii din cadrul Detașamentului regional căutare salvare nr.1 al IGSU au intervenit la salvarea unui pescar, care risca să moară prăbușit sub gheața subțire a lacului Ghidighici din municipiul Chișinău.

Potrivit unui comunicat al IGSU, bărbatul în vârstă de 57 de ani a mers la pescuit și a înainta pe lac chiar dacă gheața bazinului nu era mai groasă de 2 cm. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 12:53 după ce mai mulți oameni au auzit strigătele disperate ale omului prăbușit sub gheață.

Echipa de scafandri a IGSU au reușit rapid să ajungă la fața locului și să salveze bărbatul. Operațiunea de salvare a fost încheiată la 13:09 după ce salvatorii au extras persoana, oferindu-i primul ajutor calificat. În prezent, conform comunicatului, bărbatul se află în afara oricărui pericol.


În contextul celor întâmplate,  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă amatorii de pescuit la copcă să evite această activitate în special dacă temperaturile aerului sunt în oscilație, iar gheața lacurilor și râurilor este subțire. Specialiștii informează că aflarea pe lacuri și iazuri nu prezintă pericol doar în cazul în care grosimea gheții depășește 8 -10 cm. În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău