Persoanele care vor să participe la liturghia celebrată de Papa Francisc în România trebuie să se înregistreze în prealabil

  • 28 Februarie 2019 18:32
Persoanele care vor să participe la liturghia celebrată de Papa Francisc în România trebuie să se înregistreze în prealabil

Persoanele care vor să participe pe 1 iunie la liturghia celebrată de Papa Francisc, la Șumuleu Ciuc, trebuie să se înregistreze în prealabil pe siteul pontifex.ro, au anunțat organizatorii vizitei Suveranului Pontif în România, la o conferință de presă susținută miercuri, la Cluj Napoca.

Responsabilul cu vizita papală la Șumuleu Ciuc , canonicul Zoltán Oláh, a declarat că înregistrarea datelor personale va începe pe 1 martie și se va încheia pe 31 martie. Fiecare persoană care s-a înregistrat prin e-mail va primi un cod de bare pe care trebuie să îl imprime și fără de care nu poate intra în perimetrul de peste zece hectare din jurul Pasului Șumuleu Ciuc împrejmuit din motive de securitate.

Organizatorii îi îndeamnă pe cei interesați să vină în grupuri, de preferință grupați pe parohii și să vină la Șumuleu Ciuc exclusiv cu mijloace de transport în comun. Începând din 31 mai, în orașul Miercurea Ciuc vor putea intra doar autoturismele care au autorizație și care transportă grupurile de pelerini, iar în perimetrul împrejmurit perelinii vor putea intra doar prin porțile de acces amenjate special și după un control de securitate.

Pelerinii nu pot avea asupra lor foarfece, cuțite sau alte obiecte ascuțite, precum și materiale inflamabile și explozibile, în schimb pot veni cu scaune, umbrele, alimente, medicamente și apă, în sticle de plastic de jumătate de litru. Zoltán Oláh a mai precizat că dorința este menținerea caracterului de rugăciune al manifestării și a solicitat grupurilor de pelerini să nu aducă cu ei drapele sau inscripții care sunt străine spiritului pelerinajului.

Canonicul a mai anunțat că liturghia papală se va desfășura în limba latină, Papa Francisc va ține predica în limba italiană cu traducere sincronizată în limba maghiară, iar cântecele religioase vor fi intonate în limba maghiară. Biserica Romano-Catolică va asigura traducerea în limbile română și engleză, care vor putea fi ascultate prin telefon mobil.

Liturghia papală de la Șumuleu Ciuc va fi transmisă în direct de Televiziunea publică română. La o întrebarea adresată de Agenția de Presă MTI, Zoltán Oláh a menționat că deoacamdată nici un demnitar din România sau din Ungaria nu și-a anunțat dorința de a participa la liturghia celebrată de Papa Francisc, la Șumuleu Ciuc.

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău