Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și în Spania vor fi recunoscute reciproc. Adrian Efros: „Peste 18 000 de cetățeni din diaspora vor benefcia de acord”

  • 18 Aprilie 12:12
Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și în Spania vor fi recunoscute reciproc. Adrian Efros: „Peste 18 000 de cetățeni din diaspora vor benefcia de acord”

Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi la Chișinău, de miniștrii de Interne ai celor două state. De asemenea, reprezentanții Ministerului de Interne al Spaniei au oferit Poliției Rep. Moldova o donație de echipamente informatice. transmite Radio Chișinău.

Conform Acordului, permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Regatul Spaniei vor fi recunoscute reciproc. Acest lucru va elimina obstacolele birocratice și va simplifica procesele legale pentru cetățenii care locuiesc, lucrează sau călătoresc între cele două state, a subliniat Ministrul de Interne de la Chișinău, Adrian Efros.

„Acest Acord simplifică procesul de conducere auto, în care aceste două țări vor avea conversia permiselor de conducere. Este un pas important atunci când vorbim despre diaspora Rep. Moldova în Spania, fiind vorba de peste 18 mii de cetățeni care vor beneficia de acest Acord”, a spus Adrian Efros.

Prin semnarea acestui Acord, Regatul Spania își manifestă inclusiv susținerea aderării Rep. Moldova la UE, a declarat la rândul său ministrul de Interne spaniol, Fernando Grande-Marlaska Gómez. El a subliniat în același timp importanța cooperării celor două state și în alte domenii ce țin de securitatea populației:

„La fel, am împărățit opinii și idei despre cum securitatea dintre țările noastre este un obiectiv prioritar în lupta crimei organizate, traficului de ființe umane, de droguri. La fel, se fac noi punți în probleme de securitate în ceea ce privește protecția civilă, să prevenim și să putem face față crizelor cum ar fi cele sanitare, de migrație…”, a precizat Fernando Grande-Marlaska Gómez.

Cu ocazia vizitei la Chișinău, reprezentanții Ministerului de Interne al Regatului Spaniei au oferit Poliției Rep. Moldova o donație de echipamente informatice performante precum tablete, monitoare, camere de corp și stații de andocare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău