Permis de sănătate, obligatoriu în Italia începând din 6 august

  • 23 Iulie 2021 09:02
Permis de sănătate, obligatoriu în Italia începând din 6 august

Italia va introduce din 6 august un permis de sănătate obligatoriu pentru acces în locuri cu spații închise precum cluburile și restaurantele, a decis joi seară guvernul condus de Mario Draghi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-și continue activitățile cu garanția de a nu se regăsi printre persoanele contagioase'', a explicat premierul în cadrul unei conferințe de presă la Palazzo Chigi, sediul guvernului din Roma, la încheierea consiliului de miniștri care a aprobat această măsură.

În afară de cluburi și restaurante, acest permis va fi necesar pentru a intra la piscine, săli de sport, muzee, cinematografe și teatre, precum și în sălile de jocuri.

Permisul de sănătate va fi, de asemenea, necesar pentru evenimentele sportive, concerte, spectacole, târguri și congrese, evenimente la care participă numeroase persoane și care sunt posibile surse de contaminare. Cluburile de noapte vor rămâne închise până la o nouă notificare, dar acest sector va beneficia de ajutor public.

Permisul de sănătate, denumit ''permisul verde'' în peninsulă, poate fi eliberat de la prima doză de vaccin, dar și persoanelor vindecate de Covid și celor care au un test negativ în ultimele 48 de ore.

Adoptarea permisului de sănătate a făcut obiectul unor tensiuni în cadrul majorității guvernamentale, liderul Ligii (extrema dreaptă) Matteo Salvini avertizând în special împotriva unor ''opțiuni draconice, improvizate și nemăsurate care îi privează pe majoritatea italienilor de dreptul la muncă și la libertatea de mișcare''.

Italia înregistrează în fiecare zi câteva mii de noi cazuri și puține decese, dar tendința de bază este în creștere. Joi, în Italia au fost înregistrate 5.057 de cazuri, în timp ce nu s-a depășit pragul de 5.000 de noi cazuri în 24 de ore de la 21 mai.

''Varianta Delta este amenințătoare, deoarece se răspândește mai repede decât celelalte variante'', a avertizat premierul Mario Draghi. ''Îi invit pe toți italienii să se vaccineze și să o facă imediat'', a afirmat el, salutând faptul că ''mai mult de jumătate dintre italieni au finalizat programul de vaccinare''.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău