Pericolul rusesc, discutat la Chișinău de R.Moldova, Georgia, Ucraina, România, Polonia și țările baltice

  • 18 Ianuarie 13:48
Pericolul rusesc, discutat la Chișinău de R.Moldova, Georgia, Ucraina, România, Polonia și țările baltice

Președinții parlamentelor din țările baltice și cele din regiunea Mării Negre se vor întâlni la Chișinău la începutul lunii martie. Unul dintre subiectele înscrise pe agenda discuțiilor este pericolul rusesc. Anunțul a fost făcut de președintele Radei Supreme de la Kiev, Andrei Parubii, într-o conferință de presă comună cu omologul său georgian, Irakli Kobakhidze.

Potrivit lui Andrei Parubii, reprezentanții Poloniei, României, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei vor participa la Conferința interparlamentară a Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei, care se va desfășura la Chișinău pe 2 și 3 martie 2018.

„Conștientizând ce pericol prezintă Rusia pentru toți vecinii săi, eu şi președintele parlamentului georgian vom iniția o cooperare la nivel regional cu tarile care au frontieră comună cu Rusia. Această întâlnire va avea loc la inițiativa noastră, pentru ca împreună să ne demonstrăm poziția în ceea ce privește agresiunea rusească”, a subliniat el.

Andrei Parubii a spus că își amintește bine anul 2008, când Tbilisi a avertizat Kievul că, după agresiunea Rusiei împotriva Georgiei, ar putea să vină și rândul Ucrainei.

„Aşa și s-a întâmplat. Astăzi împărtășim experiența pe care o are Georgia din acest punct de vedere și continuăm să cooperăm. Știm care sunt consecințele agresiunii rusești și, pe lângă asta, cooperăm pe această dimensiune și acordăm o importanță deosebită dezvoltării cooperării regionale”, a subliniat Parubii, adăugând că „un alt scop este susținerea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, care se confruntă și ea cu provocări legate de agresiunea Federației Ruse”.

Președintele parlamentului georgian a confirmat sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și s-a pronunțat pentru susținerea eforturilor comune împotriva agresiunii și aderarea celor două tari la NATO și Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
20 °C
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,5 m/s
Mar
24 °C
Mie
24 °C
Joi
21 °C
Vin
21 °C
Sâm
21 °C

Curs oficial BNM 21 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.1026 0.1039
USD 16.7434 0.0595
RON 4.1097 0.0301
UAH 0.6056 0.0047
RUB 0.2493 0.0019
Arhivă Radio Chișinău