Performanțe memorabile pentru Republica Moldova la Campionatul European de Para Powerlifting

  • 29 Septembrie 2022 18:00
Performanțe memorabile pentru Republica Moldova la Campionatul European de Para Powerlifting

Lotul național paralimpic al Republicii Moldova înregistrează rezultate remarcabile la Campionatul European de Para Powerlifting, care s-a desfășurat în perioada 24-29 septembrie 2022 la Tbilisi, Georgia.

Ștefan Roșca a reușit să cucerească două medalii de argint (Best Lift și Total Lift) în categoria de până la 107 kg. Larisa Marinenkova a luat argintul (Total Lift) și medalia de bronz (Best Lift) în categoria de greutate de până la 73 kg. Egor Briculschi, fiind la prima sa participare la campionat, reușește să devină Campion European (Best Lift și Total Lift) printre Juniori la categoria de greutate 80 kg. Denis Raiul a izbutit să se claseze pe locul 3 (Total Lift).

Campionatul de la Tbilisi a reprezentat o treaptă obligatorie în calificările de la Jocurile Paralimpice Paris 2024.

Victoriile obținute de către sportivi sunt și ale antrenorilor lotului național paralimpic: Zinaida Iov și Dumitru Prodan. Performanțele sportivilor paralimpici, înregistrate la Campionatul European de Para Powerlifting, sunt memorabile pentru Republica Moldova – toți sportivii din delegația țării noastre au câștigat medalii.

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Ministerul Educației și Cercetării adresează felicitări sportivilor și antrenorilor, urându-le mult succes și noi victorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău