Perfecționarea procedurii de examinare a mărcilor în cazul opozițiilor. Au intrat în vigoare noi modificări

  • 06 Ianuarie 2023 16:27
Perfecționarea procedurii de examinare a mărcilor în cazul opozițiilor. Au intrat în vigoare noi modificări

Procedura de examinare a cererilor de înregistrare a mărcilor, stabilită conform prevederilor Legii privind protecția mărcilor și a Regulamentului privind procedura de depunere, examinare și înregistrare a mărcilor, a fost perfecționată. Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI) a anunțat că au fost operate unele modificări în Compartimentul 2.5. Opoziția – drept anterior la o marcă neînregistrată sau alt semn utilizat în comerț (art.8 alin.(4) lit. a)) din Ghidul de examinare a cererilor de înregistrare a mărcilor.

Potrivit AGEPI, compartimentul menționat a fost revăzut în scopul perfecționării procedurilor realizate cu referire la cererile de înregistrare a mărcilor, luând în considerare practicile aplicate de către Oficiul Uniunii Europene pentru proprietate intelectuală (EUIPO).

Proiectul referitor la perfecționarea procedurii de examinare a mărcilor în cazul opozițiilor a fost publicat în 30 noiembrie 2022 pentru consultări publice pentru examinare și prezentarea propunerilor, comentariilor. AGEPI menționează că propunerile recepționate au fost examinate și, după caz, luate în considerare la definitivarea documentului.

Modificările operate au fost aprobate prin  Ordinul Directorului general nr.205 din 30.12.2022 și au intrat în vigoare din data de 02.01.2023 (https://agepi.gov.md/ro/ghid_marci/2-5-Opozitia-drept-anterior-la-o-marca-neinregistrata-art-8-alin-4-lit-a).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău