Perchezițiile de la penitenciare se desfășoară pentru stabilirea următorului cerc de complici din dosarul escrocheriei de circa 2 milioane lei, care viza „vânzarea automobilelor din Europa”

  • 07 Decembrie 2021 09:43
Perchezițiile de la penitenciare se desfășoară pentru stabilirea următorului cerc de complici din dosarul escrocheriei de circa 2 milioane lei, care viza „vânzarea automobilelor din Europa”

Sub conducerea procurorilor PCCOCS, au loc percheziții în penitenciarele din Soroca și Taraclia. Acestea se desfășoară pentru stabilirea următorului cerc de complici din dosarul escrocheriei de circa 2 milioane lei, care viza „vânzarea automobilelor din Europa”

În noiembrie au fost reținuți 24 de bărbați și femei din afara penitenciarelor, iar 19 deținuți din peste cinci penitenciare urmează să fie etapați pentru audieri în cadrul investigațiilor. Prejudiciul estimat până la această oră îl constituie circa 2 milioane lei.

Acțiunile procesual-penale au fost efectuate în 14 raioane și în municipiul Chișinău. Acestea s-au desfășurat cu respectarea restricțiilor pandemice, într-o operațiune amplă condusă de procurorii PCCOCS, realizată de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, cu sprijinul angajaților „Fulger” și ai Autorității Naționale a Penitenciarelor.

Scopul perchezițiilor a vizat consolidarea probatoriului oamenilor legii privind activitatea infracțională a unui grup de deținuți din diferite penitenciare, care au creat o schemă de „vânzare a mașinilor din Europa,” care a funcționat în perioada 2020-2021. Astfel, urmare a perchezițiilor matinale au fost ridicate telefoane mobile conectate la internet, dispozitive electronice de stocare a informației, droguri și alte bunuri relevante acestei cauze care cifrează 25 de dosare penale conexate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:6,69 m/s
Fri
23
Sat
25
Sun
25
Mon
25
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău