Percheziții la un sector al Poliției de frontieră Sud

  • 16 Iunie 15:47
Percheziții la un sector al Poliției de frontieră Sud

Procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, Oficiul Sud în comun cu ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție, au efectuat astăzi percheziții la un sector al Poliției de frontieră Sud.

Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale pornite la 21 martie, conform unei bănuieli rezonabile de săvârșire a infracțiunii de abuz de serviciu, comis din interes material și trecerea ilegală a frontierei de stat. 
 
Procuratura precizează că perchezițiile s-au desfășurat atât la sediul unui sector al Poliției de frontieră Sud, în care sunt vizați doi polițiști de frontieră, precum și la domiciliile și automobilele a doi bărbați vizați în acest caz. În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente și alte mijloace de probă care urmează a fi analizate în cumul cu alte probe administrate pe caz. După terminarea perchezițiilor, cei doi polițiști de frontieră, precum și cei doi bărbați, au fost conduși pentru audieri la Direcția Generală Teritorială Sud a Centrului Național Anticorupție.
„Potrivit circumstanțelor cazului investigat, polițiștii din cadrul Direcției Regionale „Sud” al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sunt bănuiți că, începând cu luna februarie până în prezent, abuzând de situația de serviciu, tolerează acțiunile ilegale ale celor doi bărbați și altor persoane la moment necunoscute, manifestate prin transportarea de pește și alte mărfuri cu ajutorul unei bărci cu motor pe lacul Etulia, traversând ilegal frontiera de stat pentru a transporta mărfuri în Ucraina și invers, eludând controlul vamal, astfel favorizând în acest sens săvârșirea infracțiunilor continue”, se arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție. 
 
În timpul efectuării perchezițiilor de astăzi, procurorii și ofițerii anticorupție au depistat 7 persoane, care se aflau în zona de frontieră, unde accesul este interzis, neavând un permis de acces în această zonă, potrivit reglementărilor legale.
Prin urmare, fiind ridicat și verificat registru persoanelor înregistrate cu permis de acces în zona de frontieră, persoanele depistate nu s-au regăsit ca fiind înregistrate. Astfel, de către Direcția Generală Teritorială Sud a Centrului Național Anticorupție a fost solicitat echipajul poliției de frontieră pentru documentarea cazului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,19
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău