Percheziții la Rezina, într-un dosar de fabricare clandestină a țigărilor

  • 24 Februarie 2023 09:10
Percheziții la Rezina, într-un dosar de fabricare clandestină a țigărilor

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, au descins cu percheziții într-o fabrică clandestină de țigări, în raionul Rezina, unde au fost ridicate țigări cu timbre de acciz falsificate, se arată în comunicatul Procuraturii Generale a R. Moldova.

Dosarul penal ține de activitatea din 2022-2023 a unui grup infracțional specializat în fabricarea, păstrarea și transportarea ilegală a țigărilor. Astfel, din depozitul percheziționat au fost ridicate și sigilate pentru continuarea cercetărilor: peste un milion de țigări fără timbru de acciz, peste două milioane de țigări fără documente de proveniență, precum și peste cinci milioane țigări cu timbrul de acciz din Moldova.

De asemenea, din preajma liniei clandestine de producere a țigărilor au fost ridicate peste jumătate de milion de țigări, pe pachetele cărora este aplicat timbru de acciz fals, estimate la 600.000 lei; precum și aproximativ două milioane de timbre de acciz false. Totodată, a fost ridicată și materie primă, cu privire la care nu au fost prezentate acte de proveniență, estimată la cinci milioane lei.

În ceea ce privește activitatea de transportarea ilegală a țigărilor de către persoanele vizate, în data de 22 februarie pe traseul Orhei-Rezina, oamenii legii au oprit un microbuz care transporta 750.000 de țigări cu timbrul de acciz fals. Acestea, precum și microbusul, au fost ridicate de oamenii legii.

 Investigațiile sunt în continuă desfășurare, timp în care părțile se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău