Percheziții la mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române

  • 17 Ianuarie 2023 10:00
Percheziții la mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție împreună cu ofițerii anticorupție efectuează percheziții la mai multe posturi vamale din Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către purtătoarea de cuvânt a Serviciului Vamal, Tatiana Bogdan Șompol.

Procuratura Anticorupție în comun cu ofițerii din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, în cadrul unei operațiuni internaționale inițiate cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție România, astăzi 17 ianuarie 2023 au descins concomitent cu percheziții în mai multe posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-române.

Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în cadrul unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră.

Investigațiile comune au fost efectuate pe parcursul a mai mult de un an de zile, fiind documentați angajați ai Serviciului Vamal și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Poliția de Frontieră condamnă orice ilegalitate în cadrul instituției

Astăzi, 17 ianuarie, ofițerii SPIA și procurorii anticorupție au descins concomitent cu percheziții în mai multe puncte de trecere a frontierei de stat moldo-române. Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în cadrul unei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

În cadrul Poliției de Frontieră au fost demarate cercetări interne și, totodată, este acordat suportul necesar organelor competente în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere în conformitate cu normele legale”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău