Percheziții la Fisc | Două persoane au fost reținute

  • 19 Martie 2019 15:13
Percheziții la Fisc | Două persoane au fost reținute

Două persoane au fost reținute pe un termen de 72 ore, iar alte două sunt audiate în calitate de bănuiți, în urma perchezițiilor desfășurate astăzi de angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale /PCCOCS/ și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate la Serviciul Fiscal de Stat, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, cei patru sunt suspectați de evaziune fiscală și escrocherie. În cadrul investigațiilor s-a stabilit că, începând cu anul 2018, doi agenți economici înregistrați în regiunea transnistreană, prin includerea unor date denaturate privind veniturile, s-au eschivat de la achitarea TVA-ului în sumă de peste trei milioane de lei.

Aceștia au depus la Fisc acte cu conținut fals și au beneficiat de restituirea taxei pe valoare adăugată, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ un milion de lei. În schema de corupție a fost implicat și un angajat de la Fisc.

Astăzi, procurorii PCCOCS, în comun cu SIS, au efectuat percheziții la domiciliile factorilor de decizie ai întreprinderilor implicate, precum și în biroul de serviciu al unui angajat al Serviciului Fiscal de Stat.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la cinci ani de închisoare.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău