Percheziții la contabila PSRM. Ce au găsit procurorii anticorupție în telefonul acesteia și care sunt învinuirile înaintate

  • 20 August 2022 14:02
Percheziții la contabila PSRM. Ce au găsit procurorii anticorupție în telefonul acesteia și care sunt învinuirile înaintate

Procuratura Anticorupție, informează că, urmare a perchezițiilor efectuate astăzi, 20 august 2022, la domiciliul și automobilul contabilei partidului politic “Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, a fost depistat și ridicat de către procurori telefonul mobil al persoanei vizate, care a fost examinat la fața locului în vederea aprecierii relevanței pentru cauza penală

 
În conținutul acestuia au fost depistate conversații efectuate de către aceasta cu diverse persoane atât prin SMS, cât și prin intermediul aplicațiilor online: “Telegram”, “Viber”, “WhatsApp” referitor la circumstanțele finanțării partidului politic vizat, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.
 
La fel, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate documente și dispozitive informatice, care urmează a fi examinate și apreciate în ansamblu cu alte probe administrate în cauza penală investigată.
 
Totodată, menționăm că, contabila PSRM este cercetată în stare de libertate, în privința acesteia începând cu 05 august 2022, fiind aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea, având interdicția de a comunica și interacționa direct sau mijlocit cu persoanele implicate în cadrul acestei cauze penale.

Procuratura Anticorupție reamintește că persoana vizată este învinuită de complicitate împreună cu fostul șef de stat și alte persoane de acceptarea finanțării partidului politic “PSRM” din partea grupului criminal creat și condus de Plahotniuc Vladimir, falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic “PSRM” pentru anii 2018 și 2019, falsificarea documentelor oficiale de către doua sau mai multe persoane și spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

Acțiunile de urmărire penală pe acest caz sunt în curs de desfășurare, la finalizarea cărora, Procuratura Anticorupție va veni cu informații suplimentare.
 
Investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanei vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău