Percheziții în mai multe locații, în cauze penale privind facilitarea tranzitului de mărfuri la Postul de inspecție ANSA la frontieră Leușeni – Albița

  • 14 Aprilie 2023 17:38
Percheziții în mai multe locații, în cauze penale privind facilitarea tranzitului de mărfuri la Postul de inspecție ANSA la frontieră Leușeni – Albița

37 de percheziții în mai multe locații, vizând 20 de cauze penale inițiate pentru facilitarea tranzitului de mărfuri la Postul de inspecție al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) Leușeni – Albița, au fost efectuate astăzi, 14 aprilie, de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA), scrie Radio Chișinău.

După cum a declarat în cadrul unei conferințe de presă directorul CNA, Iulian Rusu, au fost vizați 20 de funcționari ai ANSA, 15 inspectori principali și cinci inspectori superiori. Aceștia urmează să fie cercetați în stare de libertate.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 106 mii de lei, 18 mii de euro, 200 de dolari, precum și bancnote de lei românești.

Conform datelor preliminare, mai mulți angajați ai Postului menționat sunt bănuiți de admiterea infracțiunilor de corupție în contextul exercitării atribuțiilor funcționale ce se referă la inspecția și controlul produselor alimentare de origine animală și non animală în R. Moldova.

Amintim că pe 30 martie, unsprezece angajați ai ANSA au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Șeful Postului de Inspecție la Frontieră (PIF) Giurgiulești al ANSA și șase subalterni au fost plasați în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Față de alți inspectori a fost aplicat controlul judiciar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,14 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău