Percheziții de amploare în Germania într-un scandal de fraudă fiscală internațională

  • 15 Mai 2019 15:10
Percheziții de amploare în Germania într-un scandal de fraudă fiscală internațională

Percheziții de amploare au fost efectuate miercuri în mai multe orașe din Germania, procurorii suspectând mai multe persoane înstărite că și-au ascuns banii în companii offshore cu ajutorul unei foste divizii a Deutsche Bank, transmite AFP.

Parchetul din Frankfurt a efectuat, cu ajutorul poliției judiciare și al autorităților fiscale, percheziții la domiciliul a opt persoane înstărite din Frankfurt și alte șase orașe din Germania. În plus, au fost percheziționate birourile a 11 bănci și case de economii precum și șase companii de gestionare a activelor, au precizat procurorii. 

'Cu ajutorul unei foste filiale a Deutsche Bank din Insulele Virgine, indivizii ale căror domicilii au fost percheziționate sunt bănuiți că au înființat societăți în paradisuri fiscale în scopul ascunderii veniturilor de autoritățile fiscale germane și a se sustrage de la plata impozitelor', a explicat Parchetul din Frankfurt într-un comunicat de presă.

Această operațiune are legătură cu precedentele percheziții efectuate în luna noiembrie a anului trecut la birourile Deutsche Bank, pe fondul suspiciunilor de spălare de bani apărute ca urmare a scandalului 'Offshore Leaks' cu privire la paradisurile fiscale, dezvăluit în 2013 de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigații, ICIJ.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău