Pentru prima oară de la anexarea Crimeii în 2014, Rusia a trimis în Marea Neagră o navă de război

  • 11 Ianuarie 2019 18:25
Pentru prima oară de la anexarea Crimeii în 2014, Rusia a trimis în Marea Neagră o navă de război

Distrugătorul "Severomorsk" (Udaloy, în codificarea NATO), echipat cu rachete, din cadrul Flotei ruse a Nordului, se află de două zile în Marea Neagră, relatează vineri mass-media ucrainene, potrivit Agerpres.

Pentru prima oară de la anexarea Crimeii în 2014, în apele Mării Negre a intrat nu o simplă navă de desant din cadrul altei flote ruse decât cea din Marea Neagră, ci o navă de război care face parte din forța principală navală de atac a marinei ruse, a declarat în acest context expertul ucrainean Andrei Klimenko pentru portalul LB.

La nici două zile după ce s-a anunțat intrarea navei de desant americane USS Fort McHenry la 7 ianuarie în Marea Neagră, Rusia a întreprins un pas similar, conform presei ucrainene, care precizează că distrugătorul Severomorsk a intrat miercuri în apele Mării Negre.

Inițial, Ministerul Apărării rus anunțase luni că a mobilizat vasul de patrulare 'Pâtlivâi' din cadrul Flotei ruse cu baza la Sevastopol (Crimeea) să supravegheze acțiunile navei Fort McHenry în Marea Neagră, conform RIA Novosti.

Toate aceste demersuri intervin pe fondul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina după incidentul naval de la sfârșitul lunii noiembrie când trei nave militare ucrainene au fost sechestrate cu forța, iar echipajele lor capturate, în apropiere de strâmtoarea Kerci de către gărzile de coastă ruse sub pretextul că ar fi încălcat apele teritoriale ruse.

Kievul așteaptă o înăsprire a sancțiunilor SUA împotriva Rusiei după incidentul naval din noiembrie și noi livrări de arme americane, precum și o sporire a prezenței NATO în Marea Neagră. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău