Pentru Moldova propune majorarea cu 40% a salariilor angajaților din sănătate

  • 20 Aprilie 2021 11:56
Pentru Moldova propune majorarea cu 40% a salariilor angajaților din sănătate

Deputații din Platforma Pentru Moldova, din care fac parte și deputații din Partidul „Șor” propun, printr-un proiect de lege, majorarea cu 40% a salariilor angajaților din sistemul public de sănătate, începând cu 1 iulie 2021, transmite IPN.

Potrivit deputatei „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan, proiectul propus presupune majorarea salariilor tuturor angajaților din sistemul de sănătate, atât personalul medical, cât și gospodăresc, tehnic, administrativ, inclusiv contabilii, economiștii – „categoria de personal care a fost uitată sau lăsată într-o parte la fostele majorări”.

Ruxanda Glavan susține că resursele identificate pentru implementarea proiectului ajung pentru majorarea salariilor a circa 45 de mii de oameni din sistemul de sănătate. Pentru acoperirea acestor plăți salariale este nevoie de 685 de milioane de lei. Acești bani, spune Ruxanda Glavan, există în soldurile înregistrate în conturile CNAM. Soldul pe care-l are CNAM este de 686 de milioane de lei, exact suma necesară pentru a acoperi creșterea salarială din 1 iulie.

Deputata Platformei Pentru Moldova menționează că s-a așteptat ca actuala criză politică să se încheie cu învestirea unui guvern care și-ar fi asumat această măsură, dar speră că proiectul va avea susținerea tuturor deputaților din Parlament care declară că vor să ajute sistemul de sănătate. Deputata a remarcat că formațiunea pe care o reprezintă va propune Parlamentului să examineze acest proiect în regim prioritar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău