Cinci persoane au fost arestate pentru însușire și spălare de bani. Prejudiciul cauzat la peste 100 de părți vătămate este de circa 25 000 000 de lei

  • 23 Septembrie 2022 18:38
Cinci persoane au fost arestate pentru însușire și spălare de bani. Prejudiciul cauzat la peste 100 de părți vătămate este de circa 25 000 000 de lei

Procuratura Anticorupție, informează că, pe parcursul zilei de 21 septembrie 2022, a efectuat mai multe percheziții, în rezultatul cărora au fost reținute 5 persoane. Potrivit probelor acumulate, s-a stabilit că persoanele reținute, în perioada anilor 2021-2022, au organizat o schemă infracțională prin care au însușit ilegal de la agenți economici care comercializează produse petroliere, prin escrocherie și delapidare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 25 milioane de lei la peste 100 de părți vătămate.

Persoanele reținute sunt vizate în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul săvârșirii infracțiunilor de delapidarea averii străine, escrocherie și spălarea banilor, comisă în proporții deosebit de mari. 

În cadrul investigațiilor efectuate au fost percheziționate unitățile de transport, oficiile și domiciliile persoanelor vizate în schema infracțională, se arată în comunicat.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate telefoane mobile, agende, înscrisuri de ciornă, recipise, facturi fiscale, foi de parcurs, cât și alte documente pertinente, care urmează a fi supuse expertizării și examinării în cadrul cauzei penale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
2,74
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău