Pentru folosirea incorectă a unor imagini cu lucrări de Dali, un muzeu din Berlin a fost amendat cu 30.000 de euro

  • 21 Februarie 2019 14:01
Pentru folosirea incorectă a unor imagini cu lucrări de Dali, un muzeu din Berlin a fost amendat cu 30.000 de euro

Un muzeu din Berlin dedicat pictorului spaniol Salvador Dali datorează unei fundații 30.000 de euro pentru utilizarea incorectă a unor imagini cu opera lui Dali într-un clip al muzeului folosit ani de zile, a decis joi un tribunal german, relatează dpa.

Dali - Expoziția de la Potsdamer Platz a avut un clip pe YouTube în perioada 2011-2015, care prezintă imagini ale operelor lui Dali și locuri bine-cunoscute din oraș. Clipul a avut 28.000 de vizualizări. 

Însă o instanță din München a decis joi că muzeul nu are dreptul de a utiliza șase din cele 13 imagini și a respins argumentul adus de acesta potrivit căruia filmul este un omagiu adus lui Dali și nu reprezintă publicitate pentru muzeu.

Instanța a afirmat că amenda era relativ mică și a sfătuit muzeul să nu facă recurs. Fundația Dali, cu sediul în Spania, a cerut daune de 200.000 de euro.

Directorul muzeului, Carsten Kollmeier, a declarat că există cel puțin cinci astfel de cazuri între fundație și muzeul său.

'Nu înțelegem asta', a spus el. 'Încercăm să facem ceva bun, și apoi ei pleacă și ne fac viața mai grea', a mai spus el.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău