Pentru ca scrutinul de duminica viitoare să fie validat este necesară o rată de prezență de cel puțin un sfert din numărul alegătorilor

  • 14 Octombrie 2019 08:39
Pentru ca scrutinul de duminica viitoare să fie validat este necesară o rată de prezență de cel puțin un sfert din numărul alegătorilor

Duminica viitoare, la 20 octombrie 2019, în Republica Moldova vor fi organizate alegeri locale generale la care cetățenii cu drept de vot sunt chemați să-și aleagă primarii localităților și consilierii din cadrul consiliilor locale, raionale și municipale.

În total, vor fi aleși pentru un mandat de patru ani 898 de primari, 10472 de consilieri locali și 1108 consilieri municipali și raionali. În Consiliul municipal Chișinău vor fi aleși 51 de consilieri, în Consiliul municipal Bălți – 35, iar numărul membrilor Consiliilor raionale variază de la 27 la 35.

Pentru ca scrutinul să fie validat este necesară o rată de prezență de cel puțin un sfert din numărul alegătorilor.

La alegerea primarilor, se consideră ales candidatul care a acumulat peste 50 la sută din voturi. Dacă niciun candidat nu a obținut majoritatea simplă, un al doilea scrutin este organizat peste două săptămâni, cu participarea primilor doi candidați cu cele mai multe voturi. În turul doi de scrutin nu există prag de validare.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău