Pentagonul reafirmă sprijinul pentru Taiwan și consideră că tensiunile cu Beijingul nu trebuie să ducă la confruntări

  • 29 Ianuarie 2021 09:14
Pentagonul reafirmă sprijinul pentru Taiwan și consideră că tensiunile cu Beijingul nu trebuie să ducă la confruntări

Pentagonul și-a reafirmat joi sprijinul de lungă durată pentru dreptul la autoapărare al Taiwanului și a declarat că nu există motive pentru ca tensiunile dintre China și Taiwan să conducă în mod necesar la o confruntare, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Aceste remarci despre tensiunile dintre Beijing și Taipei ale purtătorului de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby, sunt primele făcute de Pentagon după instalarea noii administrații americane.

Ele au fost făcute după ce, mai devreme în cursul aceleiași zile, ministrul chinez al apărării a avertizat că independența Taiwanului ‘înseamnă război’, iar forțele armate chineze iau măsuri pentru a răspunde provocării și amestecului extern.

China și-a intensificat recent activitățile militare în apropierea insulei. Mai multe avioane de vânătoare și bombardiere chineze au intrat în zona de identificare aeriană a apărării din sud-vestul insulei la sfârșitul săptămânii trecute, provocând îngrijorare la Washington.

Regimul de la Beijing revendică teritoriul insulei și consideră că guvernul taiwanez, ales în mod democratic, urmărește o declarare oficială a independenței, în pofida faptului că președinta Tsai Ing-wen a declarat în repetate rânduri că Taiwanul este deja o țară independentă numită Republica China, denumirea sa oficială.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău