Pentagonul investește în modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii din România

  • 19 August 2021 16:09
Pentagonul investește în modernizarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii din România

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a precizat, în cursul zilei de ieri, pe pagina oficială de Facebook, că Departamentul Apărării din Statele Unite investește peste 130 de milioane de dolari în anul fiscal 2021 în modernizarea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii.

Sursa citată menționează că, într-o primă etapă, Pentagonul a selectat compania care va construi, până în 2024, un ansamblu pentru depozitarea echipamentelor și vehiculelor, valoarea contractului fiind de 44,4 milioane de dolari.

Investițiile sunt menite să crească capacitatea bazei aeriene de a primi, la standarde NATO, avioane militare ale SUA și ale aliaților și să le permită acestora să reacționeze în caz de nevoie, la evoluțiile mediului de securitate.

Potrivit publicației Calea Europeană, care citează un comunicat al Pentagonului, compania selectată este “Tepe Bozdemir Adi Ortakligi’’, cu sediul în Ankara.

Potrivit comunicatului, compania turcă ’’a primit un contract cu preț fix de 44.485.901 dolari pentru construirea unui complex de depozitare pentru instalații, echipamente și vehicule în Câmpia Turzii, România”.

“Lucrările vor fi efectuate în Câmpia Turzii, România, cu o dată de finalizare estimată la 8 februarie 2024. La momentul atribuirii, au fost angajate fonduri pentru construcții militare din anul fiscal 2021, fonduri ale Forțelor Aeriene în valoare de 44.485.901 dolari”, se mai precizează în comunicatul Pentagonului, citat de Calea Europeană,

În paralel, Ministerul Apărării Naționale din România investește 1,37 de miliarde de lei în realizarea infrastructurii zonei operaționale a bazei aeriene de la Câmpia Turzii.

Conform anunțului de atribuire publicat pe 28 iulie în SEAP, autoritatea contractantă va putea opta pentru achiziția ulterioară de lucrări de construcții similare în condițiile art. 102 lit. l) din OUG 114/2011 până la valoarea de 1,37 miliarde de lei fără TVA.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău