Pentagonul îi previne pe cetățenii SUA să nu plece să lupte în Ucraina, după moartea unui american

  • 29 Aprilie 18:11
Pentagonul îi previne pe cetățenii SUA să nu plece să lupte în Ucraina, după moartea unui american

Un american plecat să lupte în Ucraina împotriva forțelor ruse a fost ucis, potrivit familiei sale, motiv pentru Pentagon să-i prevină pe cetățenii americani tentați să meargă pe teren în acest conflict, transmite AFP.

Willy Joseph Cancel, în vârstă de 22 ani, a fost ucis luni în Ucraina, unde sosise la mijlocul lui martie, a dezvăluit mama sa, Rebecca Cabrera, la postul CNN, potrivit Agerpres.

'Continuăm să-i îndemnăm pe americani să nu se ducă în Ucraina', a reacționat vineri la CNN purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, care a evocat o veste 'bulversantă' și și-a declarat susținerea față de familia celui ucis.

'Este o zonă de război în desfășurare, (...) nu este un loc unde americanii ar trebui să se ducă', a repetat el.

Rebecca Cabrera a spus despre fiul său că 'dorea să meargă acolo pentru că credea în cauza pentru care Ucraina luptă, și dorea să facă parte din ea pentru a opri (amenințarea) acolo și pentru ca ea să nu ajungă până aici'.

Conform presei americane, tânărul a lăsat în urmă o soție și un copil de doar șapte luni. Soția lui, Brittany Cancel, i-a confirmat decesul, într-un comunicat transmis mai multor media americane în care a subliniat 'curajul' lui Willy, un 'erou'.

Willy Joseph Cancel, fost pușcaș marin, se angajase într-o companie paramilitară privată și se oferise voluntar în Ucraina.

Joi, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Londra a confirmat că un cetățean britanic a fost ucis în Ucraina, iar un altul este dat dispărut.

Cei doi bărbați luptau și ei ca voluntari alături de armata ucraineană, conform media din Marea Britanie.

La scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia la 24 februarie, președintele Volodimir Zelenski a lansat un apel la formarea unei 'legiuni internaționale' de voluntari străini care să ajute la apărarea țării.

La începutul lunii martie, ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba evoca cifra de aproximativ 20.000 de voluntari străini care s-ar fi alăturat Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:8,75 m/s
Mon
13
Tue
15
Wed
17
Thu
17
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău