Pentagonul avertizează că forțele ruse își intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina: „Nu suntem siguri ce intenționează să facă” în Odesa

  • 18 Martie 2022 14:52
Pentagonul avertizează că forțele ruse își intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina: „Nu suntem siguri ce intenționează să facă” în Odesa

Armata rusă își intensifică atacurile împotriva obiectivelor civile din Ucraina, au avertizat joi reprezentanți ai Departamentului Apărării american, potrivit DPA, citată de Agerpres.

”Vedem o creștere a loviturilor asupra infrastructurii civile, asupra țintelor civile”, a afirmat o înaltă oficialitate americană de la Pentagon.

În același timp, moralul trupelor ruse din unele zone ale frontului este tot mai scăzut.

Forțele ruse iau în considerare aducerea de întăriri și provizii în Ucraina. Deocamdată nu este clar dacă acest lucru se va întâmpla, dar existența acestei probleme este un semn al îngrijorării existente în tabăra rusă.

”Așadar, după trei săptămâni (de la începerea invadării Ucrainei), ei încă sunt capabili să-și mențină forța în teren, dar nu fără dificultăți. După trei săptămâni, îi vedem că încep să se gândească la reaprovizionare din alte părți, inclusiv la sprijin pentru personalul militar. Și știți, după ce au trecut două săptămâni, am văzut cum fac apel la luptători străini, ceea ce a fost de asemenea o evoluție interesantă”, a afirmat reprezentantul Pentagonului.

În zona orașului Odesa, port din sud-vestul Ucrainei, s-a observat activitate navală rusă, dar nu există niciun ”semn iminent” al unui atac dinspre mare, a adăugat el. ”Nu suntem siguri ce intenționează să facă, ce se pregătesc să facă”, a mai spus demnitarul american.

Forțele armate ruse au lansat în 24 februarie o ofensivă de amploare împotriva Ucrainei, invadând această țară din mai multe direcții. Occidentul a reacționat, Uniunea Europeană, SUA și Regatul Unit impunând sancțiuni dure contra Moscovei.

Rusia își numește agresiunea sa în Ucraina drept ”operațiune militară specială” pentru ”denazificarea” țării vecine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău