Pentagonul anunță confiscarea de către „aliați” a unor arme iraniene destinate Yemenului

  • 02 Februarie 2023 08:10
Pentagonul anunță confiscarea de către „aliați” a unor arme iraniene destinate Yemenului

Pentagonul a anunțat ier, 1 februarie, o confiscare importantă de arme iraniene destinate Yemenului, făcută luna trecută de "aliați occidentali" neidentificați despre care Wall Street Journal a informat că sunt soldați din forțele speciale franceze, notează Agerpres.

Peste 3.000 de puști de asalt, 578.000 de gloanțe și 23 de rachete ghidate antitanc au fost recuperate în cursul acestei operațiuni desfășurate pe 15 ianuarie în Golful Oman, a indicat Comandamentul Central al armatei americane într-un comunicat.

 



Comandamentul Central, care supervizează operațiunile militare americane în Orientul Mijlociu, a precizat că Statele Unite au oferit sprijin pentru operațiune, fără a identifica țara aliată care a făcut confiscarea.

Dar Wall Street Journal, citând surse informate, a raportat că este vorba despre Franța.

Operațiunea a fost efectuată "de-a lungul rutelor maritime utilizate în mod tradițional pentru traficul de arme din Iran către Yemen", se arată în comunicat.

 



Pe 6 ianuarie, US Navy a interceptat o vas de pescuit care transporta 2.116 puști de asalt AK-47, destinate, în opinia Washingtonului, rebelilor houthi.

Liderii la putere în Yemen, sprijiniți de o coaliție militară condusă de Arabia Saudită, acuză Republica Islamică că îi înarmează pe rebelii houthi, ceea ce Teheranul neagă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău