Pentagonul anunță că cei din conducerea Ministerului rus al Apărării refuză să ia legătura cu omologii săi din SUA

  • 24 Martie 2022 12:13
Pentagonul anunță că cei din conducerea Ministerului rus al Apărării refuză să ia legătura cu omologii săi din SUA

Încercările repetate, din ultima lună, ale conducerii militare americane de vârf de a discuta cu omologii săi ruși au fost respinse de către Moscova, potrivit publicației ''The Washington Post'', care îl citează pe purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării, John Kirby.

Purtătorul de cuvânt a precizat că a încercat să poarte discuții telefonice cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu și cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, Valeri Gerasimov. Cu toate acestea, partea rusă a refuzat, până în momentul de față, să se angajeze în dialog, a spus Kirby. El mai menționează faptul că Moscova și Washingtonul dispun de o linie telefonică specială pentru soluționarea unor conflicte care apar. Oficialii SUA au descris acest mod de a lua legătura ca pe un mecanism tactic care permite să se evite unele erori, mai ales cele legate de protejarea spațiului aerian al NATO. Oficialii de la Pentagon mai susțin că aceste contacte sunt importante pentru a evita o escaladare a situației.

Potrivit lui Kirby, Pentagonul este de părere că practic, cooperarea dintre oficialii din domeniul apărării din SUA și Rusia este extrem de importantă, în mod special în acest moment.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău