Pentagonul a dezvăluit cât durează de la anunțul transferului de arme până la livrarea acestora în Ucraina: Nu trec decât 48-72 de ore din momentul în care am luat decizia

  • 21 Iulie 2022 20:01
Pentagonul a dezvăluit cât durează de la anunțul transferului de arme până la livrarea acestora în Ucraina: Nu trec decât 48-72 de ore din momentul în care am luat decizia

Statele Unite vor furniza către Ucraina alte patru sisteme avansate de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS, ca parte a următorului pachet de asistență militară, a declarat miercuri secretarul american al apărării, Lloyd Austin. Acesta a ținut să precizeze că Forțele Armate Ucrainene au folosit eficient sistemele HIMARS în lupta împotriva forțelor rusești invadatoare.

Statele Unite au transferat deja 12 astfel de sisteme avansate de rachete către Ucraina ca parte a asistenței militare acordate acesteia și au instruit deja 200 de ucraineni în utilizarea sistemului HIMARS, a declarat ieri Generalul american Mark Milley, președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, scrie DefenseRomania.

Ucrainenii folosesc HIMARS în mod eficient împotriva forțelor rusești, lovind centre de comandă și control, rețelele logistice, artileria și apărarea aeriană, a precizat Milley.

Aceste lovituri "afecteazaă în mod constant capacitatea rușilor de a-și aproviziona trupele, de a-și comanda și controla forțele și de a-și duce războiul de agresiune", a mai spus generalul american.

În cadrul unui briefing de presă, secretarul american al apărării Lloyd Austin și președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata Statelor Unite, Mark Milley, au dezvăluit un detaliu extrem de interesant cu privire la cât de repede începe procesul de transferare către Ucraina a armamentului american, de la momentul în care SUA face anunțul.

La conferința de presă de ieri de la Pentagon, secretarul american al apărării, Lloyd Austin s-a alăturat generalului Milley și a declarat că comunitatea internațională își intensifică eforturile de a trimite echipament militar în Ucraina, în timp ce forțele rusești continuă să bombardeze fără încetare orașele din întreaga țară.

Nu trec decât 48-72 de ore din momentul deciziei privind transferul armelor americane până la începerea livrării acestora, iar aceste arme sunt desfășurate pe linia frontului în aproximativ o săptămână, potrivit WashingtonExaminer.

Armele americane sunt expediate în medie "la aproximativ 48-72 de ore" după ce președintele semnează ordinul și ajung pe front în decurs de "aproximativ o săptămână", a adăugat generalul Mark Milley.

De asemenea, Mark Milley a spus că Pentagonul monitorizează foarte atent aprovizionarea cu muniție a Forțelor Armate Ucrainene. În special, când vine vorba de furnizarea de rachete GMLRS de înaltă precizie pentru sistemele HIMARS și M270.

,,Nu suntem singura țară care oferă HIMARS, apropo, și alte țări furnizează, de asemenea, rachete cu rază lungă de acțiune.  Marea Britanie, de exemplu, și alte câteva țări donează sisteme de artilerie cu rachete cu rază lungă de acțiune'', a spus generalul Mark Milley.

,,Până în prezent, aceste sisteme (n.r. HIMARS)  nu au fost distruse de ruși și bat în lemn de fiecare dată când spun cest lucru. Problema nu este atât de mult sistemul, lansatorul propriu-zis, problema va deveni muniția - cantitatea de muniție care este trasă din sistemele HIMARS. De asemenea, prin intermediul Departamentului de Apărare, suntem foarte, foarte strâns legați de baza industrială și de tehnicile de gestionare a producției de care dispunem pentru a continua să producem aceste sisteme de arme'', a ținut să precizeze președintele Comitetului Întrunit al Șefilor de State Majore din Armata Statelor Unite.

Ministrul ucrainean al apărării Oleksii Reznikov a declarat marți că Forțele Armate Ucraiene au folosit deja sistemele HIMARS pentru a distruge aproximativ 30 de posturi de comandă și depozite de muniții ale forțelor ruse de ocupație, dar a precizat că armata ucraineană are nevoie de 50 de sisteme HIMARS pentru a descuraja eficient Rusia și de cel puțin 100 pentru pentru o contraofensivă eficientă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău