Pentagon: O dronă a lovit o mașină plină cu explozivi aparținând ISIS-K, care se îndrepta spre aeroportul din Kabul

  • 29 August 2021 19:19
Pentagon: O dronă a lovit o mașină plină cu explozivi aparținând ISIS-K, care se îndrepta spre aeroportul din Kabul

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuie încheiată, operațiunile au fost întrerupte de un atac terorist care a avut loc joi, la intrarea în aeroportul din Kabul. Un atacator sinucigaș s-a detonat în mijlocul mulțimii, omorând și rănind civili afgani, militari americani și talibani deopotrivă. Pe măsură ce operațiunile de evacuare se apropie de termenul limită, apar tot mai multe alerte de securitate.

Atac cu dronă împotriva unei mașini-capcană ISIS-K

ACTUALIZARE DUMINICĂ, 29 AUGUST, 18.05 Statele unite au condus o lovitură aeriană defensivă duminică, în Kabul, împotriva unei mașini-capcană ISIS-K, care se îndrepta spre aeroport, scrie CNN, citând un oficial din domeniul apărării, potrivit DIGI24.RO

Atacul a fost purtat de o dronă. Potrivit oficialului citat, o explozie secundară, care a urmat celei inițiale, indică faptul că ținta vizată era încărcată cu o cantitate substanțială de explozivi.

Din primele date, nu există victime civile, a mai spus sursa CNN.

Comandamentul Central american, US CENTCOM, a confirmat atacul.

"Forțele militare SUA au condus astăzi un atac aerian defensiv cu o dronă împotriva unui vehicul în Kabul, eliminând o amenințare iminentă ISIS-K împotriva aeroportului internațional Hamad Karzai, a declarat căpitanul Bill Urban, purtătorul de cuvânt CENTCOM, potrivit CNN.

"Suntem încrezători că am lovi ținta. O explozie secundară puternică provenită de la vehiculul vizat indică prezența unei cantități substanțiale de material explozibil. Evaluăm posibilitatea existenței unor victime civile, dar nu avem indicii în momentul de față. Rămânem atenți la posibile amenințări viitoare", a mai precizat cpt. Urban.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău