Pensionarii cu cele mai mici venituri vor primi alocații unice la început de noiembrie

  • 23 Octombrie 19:15
Pensionarii cu cele mai mici venituri vor primi alocații unice la început de noiembrie

Pensionarii cu cele mai mici venituri vor primi plăți unice de 2 300 de lei, la început de noiembrie. Este vorba despre circa 31 de mii de pensionari, care au un stagiu de 40 de ani realizat la momentul pensionării și primesc o pensie care nu depășește 3 300 de lei. Ajutorul nerambursabil este acordat de Programul Alimentar Mondial și Organizația Internațională pentru Migrațiune, iar membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea încheierii Memorandumului de Înțelegere în acest sens, transmite IPN.

Bugetul preconizat este de 71 de milioane de lei. Banii vor ajunge la persoanele în etate care au o pensie mai mică de 3.300 de lei și au un stagiu de cotizare de cel puțin 40 de ani. Estimativ, este vorba de peste 31 000 de persoane care vor primi o plată unică de 2.300 de lei. Astfel, prin acest proiect se urmărește susținerea persoanelor în etate care au o pensie mică și au adus contribuții semnificative de-a lungul carierei lor.

Lista beneficiarilor va fi prezentată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Banii vor fi transferați prin intermediul „Poșta Moldovei”, iar achitările vor începe la sfârșitul acestui an.

După semnare, ratificarea Memorandumului de Înțelegere va fi propusă spre adoptare în plenul Parlamentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:3,09 m/s
Thu
11
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău