Pelosi condamnă în Armenia atacurile „ilegale'' ale Azerbaidjanului

  • 18 Septembrie 2022 18:00
Pelosi condamnă în Armenia atacurile „ilegale'' ale Azerbaidjanului

Președinta Camerei Reprezentanților SUA Nancy Pelosi a condamnat ferm duminică ceea ce ea a numit drept atacuri "ilegale" la frontieră lansate de Azerbaidjan asupra Armeniei, folosindu-se de o vizită la acest aliat militar al Rusiei pentru a exprima sprijinul american față de suveranitatea armeană, relatează Reuters.

Vorbind la Erevan, Pelosi a spus că vizita ei are o importanță deosebită în urma "atacurilor ilegale și ucigașe ale Azerbaidjanului asupra teritoriului armean", care au dus la ciocniri la graniță în care au fost ucise peste 200 de persoane, transmite Agerpres.

"Condamnăm ferm aceste atacuri", a declarat Pelosi. "Ele au fost inițiate de azeri și acest lucru trebuie recunoscut".

Potrivit lui Pelosi, este clar că luptele de la graniță au fost declanșate de atacurile azere asupra Armeniei și cronologia conflictului ar trebui clarificată.

Statele Unite ascultă Armenia asupra nevoilor sale de apărare, a spus Pelosi, adăugând că Washingtonul vrea să ajute și să sprijine Armenia în ceea ce ea a considerat a fi o luptă globală între democrație și autocrație.

Un înalt oficial armean și-a exprimat nemulțumirea săptămâna trecută față de răspunsul unei alianței militare conduse de Rusia la cererea de ajutor a Erevanului.

"Suntem foarte nemulțumiți, desigur. Așteptările pe care noi le-am avut nu au fost justificate", a declarat președintele parlamentului Alen Simonian la televiziunea națională, asemănând Organizația Tratatului de Securitate Colectivă cu un pistol care nu trage gloanțe, a relatat agenția de presă Interfax.

Pelosi a remarcat că este interesant faptul că Armenia a fost dezamăgită de răspunsul alianței conduse de ruși, notează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău