Pelerinaj cu subînțeles la Moscova. Pe fondul revenirii preoților și enoriașilor la Mitropolia Basarabiei, mitropolitul Vladimir oficiază liturghii în capitala rusă

  • 25 Decembrie 2023 13:20
Pelerinaj cu subînțeles la Moscova. Pe fondul revenirii preoților și enoriașilor la Mitropolia Basarabiei, mitropolitul Vladimir oficiază liturghii în capitala rusă

În timp ce tot mai mulți preoți părăsesc Mitropolia Moldovei, care este supusă Patriarhiei Ruse, în ziua de Crăciun pe stil nou, Mitropolitul Vladimir oficiază slujbe la Moscova, relatează Radio Chișinău.

Conform unui comunicat al „Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove”, acesta se află în Rusia din 24 decembrie.

În duminica a XXIX după Pogorârea Sfântului Duh (a Sfinților Strămoși), 24 decembrie 2023, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeeasca Liturghie în biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova, Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova”, se arată în comunicat.

Mitropolitul Vladimir, subordonat Patriarhiei Ruse, a rămas la Moscova și pe 25 decembrie, atunci când în Republica Moldova este sărbătorit Crăciunul pe stil nou.

Luni, 25 decembrie, în ziua pomenirii Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, Mitropolitul Vladimir va sluji Sfânta Liturghie cu începere la ora 08:00 în biserica gazdă „Sfânta Treime” din Konkovo, Moscova”, anunță Mitropolia Moldovei.

Amintim că în ultima perioadă tot mai mulți preoți au anunțat că părăsesc Mitropolia Moldovei, care este supusă Patriarhiei Ruse, și au trecut la Mitropolia Basarabiei.

Agenția AFP a realizat recent un reportaj, intitulat „Rebeliunea preoților ortodocși din Republica Moldova împotriva ferulei Moscovei. Tot mai mulți preoți aleg să treacă la Mitropolia Basarabiei”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău