Pelerinaj către sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci

  • 26 Septembrie 2015 11:35
Pelerinaj către sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci

Duminică, 27 septembrie, mai mulți tineri creștini ortodocși, însoțiți de enoriași din alte categorii de vârstă, vor porni în cel de-al 8-lea Pelerinaj al Tinerilor.

Acesta este organizat în preajma sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci. Pelerinii, care vor purta cruci, steaguri, icoane și vor intona cântări duhovnicești, vor porni de la Biserica Universității de Stat din Moldova de pe strada Mihail Kogălniceanu și se vor deplasa 16 kilometri pe jos până la Mănăstirea Sireți, transmite IPN.

Pelerinii se vor deplasa pe strada Mateeevici până la strada Vasile Lupu, apoi pe strada  Șciusev, bulevardul Ștefan cel Mare, Calea Ieșilor. Va urma deplasarea pe traseul Chișinău – Strășeni până la semaforul din orașul Vatra, apoi peste calea ferată spre satul Sireți. La Mănăstirea Sireți va fi oficiat un Te-Deum de mulțumire, după care va fi săvârșită slujba Privegherii. Va urma închinarea la sfintele moaște și o agapă creștină. În seara zilei pelerinii vor reveni la Chișinău cu autocare comandate.

Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove îndeamnă, în special tinerii, să participe la acest pelerinaj, care constituie un act spiritual de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El. „Pelerinajul este în sine un act de asceză și o jertfă. Să nu uităm, că astfel de acțiuni reprezintă o adevărată mărturisire a credinței”, se menționează pe pagina electronică a mitropoliei.

Pelerinii vor porni la drum la ora 12.00 după Sfânta Liturghie și săvârșirea Acatistului Sfântul Nicolae.

Tot duminică, 27 septembrie, în Chișinău au loc o serie de marșuri și acțiuni de protest, împotriva guvernări

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău