Pe parcursul lunii august, ANOFM desfășoară mai multe activități dedicate diasporei

  • 24 August 2023 12:25
Pe parcursul lunii august, ANOFM desfășoară mai multe activități dedicate diasporei

Pe parcursul lunii august, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) desfășoară mai multe activități dedicate cetățenilor din diasporă, transmite MOLDPRES.

Astfel, ANOFM, împreună cu cele 35 subdiviziuni teritoriale (STOFM) este implicată în organizarea activităților care contribuie la promovarea măsurilor și serviciilor de ocupare a forței de muncă, migrația legală în scop de muncă, cât și informarea privind riscurile migrației ilegale.

Timp de o lună, STOFM desfășoară seminare și activități de informare, mese rotunde, ziua ușilor deschise, consultații, dezbateri, ateliere de creație și alte acțiuni care prezintă interes pentru cetățenii noștri ce se află în țară, inclusiv pentru cei de peste hotare, care revin acasă în luna august. 

Reprezentanții ANOFM au prezentat serviciile, măsurile de ocupare pe piața muncii, dar și locurile de muncă libere declarate de angajatori la cea de-a X-a ediție a Congresului Diasporei, care a reunit recent la Chișinău circa 300 de cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare.

Potrivit datelor Agenției, de la începutul anului, la serviciile ANOFM au apelat circa 500 de cetățeni moldoveni reveniți din străinătate, dintre care aproximativ 32% au ocupat un loc de muncă pe piața locală.

Migranții reveniți pot beneficia de multiple servicii și activități cu scop de reintegrare în câmpul muncii. Spectrul serviciilor pornește de la intermedierea unui loc de muncă, în cazul în care acesta corespunde studiilor și abilitaților personale și continuă cu oferirea unui curs de formare profesională gratuit, stagiu profesional la un angajator, consultanță în afaceri, inclusiv susținere pentru inițierea unei afaceri.

Pentru mai multe informații despre serviciile și măsurile de ocupare a forței de muncă, cetățenii pot accesa portalul www.angajat.md, vizita subdiviziunile teritoriale ale ANOFM în fiecare raion sau telefona la Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 sau +373 22 838 412 (tarif normal din străinătate).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău