Pe parcursul celor nouă luni ale anului 2023, polițiștii de frontieră au descoperit 474 de documente false

  • 18 Octombrie 2023 11:07
Pe parcursul celor nouă luni ale anului 2023, polițiștii de frontieră au descoperit 474 de documente false

Pe parcursul celor nouă luni ale anului 2023, polițiștii de frontieră au descoperit 474 de documente false, dintre care un număr de 247 fiind permise de conducere. Astfel, permisele sunt în topul descoperirilor de fals în actele de călătorie, prezentate sau ascunse la trecerea frontierei de stat, transmite Poliția de Frontieră.

Ultimul caz a fost înregistrat ieri, 17 octombrie, în Punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe direcția ieșire din Republica Moldova. Un cetățean de 53 de ani, originar din Kârgâzstan, conducea un automobil cu numere de înmatriculare poloneze. În timpul verificărilor actelor de călătorie și cele pentru mijlocul de transport a fost descoperit permisul de conducere, cu indici vădiți de falsificare.

Străinul a declarat că și-ar fi obținut actul, după ce ar fi învățat la o școală specializată din Kârgâzstan și era convins de veridicitatea documentului.

În fapt, permisul a fost ridicat urmând să fie supus procedurii de expertiză. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false (art. 361 al.(1) Cod Penal al RM).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,06 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău