Pe o porțiune din traseul Chișinău - Leușeni se circulă cu dificultate

  • 13 Februarie 2019 09:02
Pe o porțiune din traseul Chișinău - Leușeni se circulă cu dificultate

În contextul precipitațiilor sub formă de ploaie și ninsoare din ultimele ore, șoferii și pietonii sunt atenționați să fie prudenți în trafic. Potrivit informațiilor de la ora 17.00, toate drumurile naționale sunt accesibile, circulația transportului se desfășoară în condiții de iarnă. Excepție este o porțiune de pe traseul Chișinău – Leușeni, în apropiere de localitatea Stejăreni, unde potrivit poliției sunt blocate mai multe camioane de mare tonaj și se circulă pe o singură bandă, transmite MOLDPRES.

Pe drumurile naționale sunt efectuate lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

Conform datelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, în procesul tehnologic astăzi au fost antrenate 38 utilaje speciale, distribuite 212 tone material antiderapant și antrenați 16 muncitori rutieri.

Angajații Inspectoratului Național de Patrulare sunt prezenți pe drumurile naționale, pentru supravegherea și prevenirea unor incidente în trafic. Inspectorii de patrulare atenționează că pe carosabil se poate forma polei, iar din cauza ceții vizibilitatea scade, ceea ce sporește riscul de producere a accidentelor rutiere.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor și să nu se efectueze depășiri neasigurate. Totodată, pietonii sunt îndemnați să traverseze numai la trecerile pietonale și nu prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

În prezent, în unele zone ale țării persistă ceață și cad precipitații sub formă de ninsoare. Potrivit meteorologilor, precipitațiile abundente sub formă de ninsoare, lapoviță și ploi se vor menține până mâine, iar de joi se așteaptă vreme însorită.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău