Pe final de 2022, o grădiniță din Ungheni și-a schimbat aspectul datorită partenerilor externi

  • 28 Decembrie 2022 10:34
Pe final de 2022, o grădiniță din Ungheni și-a schimbat aspectul datorită partenerilor externi

La final de an, o grădiniță din municipiul Ungheni și-a schimbat în totalitate aspectul, după ce aici au fost îmbunătățite considerabil condițiile pentru cei 155 de copii și 31 de angajați, transmite MOLDPRES.

Grație suportului financiar acordat de către Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) Moldova, organizație ce a venit chiar din primele zile în ajutorul refugiaților ucraineni, grădinița respectivă, unde au fost primiți cu brațele deschise și 19 copii ai ucrainenilor refugiați la Ungheni, a beneficiat de un proiect ambițios, potrivit primăriei localității, transmite MOLDPRES.

Conform sursei citate, în mai puțin de trei luni, au fost termoizolați pereții, iar, în prezent, în grădiniță e mult mai cald, fiind posibilă și economisirea energiei termice.

Proiectul a fost implementat prin intermediul Asociației ACTED, o organizație neguvernamentală franceză de solidaritate internațională. Costul total al lucrărilor a fost de 1 milion 225 de mii de lei (peste 61 de mii de euro).

Grădinița „Solnîșko” este a patra instituție de educație timpurie din municipiul Ungheni (din cele șapte existente), care a fost termoizolată. În anul 2023, se planifică termoizolarea și celorlalte grădinițe. În acest sens, primăria lucrează asupra elaborării unor proiecte și identificării de noi surse pentru a le realiza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău