Pe cine vrea să propună Parlamentul la funcția de procuror general interimar

  • 30 Iulie 2019 10:26
Pe cine vrea să propună Parlamentul la funcția de procuror general interimar

Comisia juridică, numiri și imunități anunță că va examina astazi propunerea candidaturii lui Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar.

Dumitru Robu este șef adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău și a instrumentat dosarul licitiațiilor trucate în care este vizat fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care l-a acuzat de mai multe nereguli.  

Amintim că nouă persoane și-au depus candidaturile la Parlament pentru funcția de procuror general interimar. Este vorba de . Ghenadie Barbă, Ilie Rotaru, Alexandru Rață, Viorel Morari, Anatolie Istrate, Dumitru Robu, Viorel Pocaznoi, Boris Lupașcu
și Viorel Radețchi. 

Amintim că ședința Consiliului Superior al Procurorilor, la care urma să fie desemnat un procuror general interimar, a fost amânată din lipsă de cvorum. Potrivit legii, recent modificate de Parlament, Procurorul General interimar urmează a fi ales de Legislativ și apoi – propus șefului statului pentru numirea în funcție prin decret.

În prezent, interimatul funcției de procuror general este asigurat de Igor Popa, după ce Eduard Harunjen a demisionat, la 11 iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău