Pe ce loc se află România și Republica Moldova în cel mai recent clasament al celor mai puternice pașapoarte din lume

  • 16 August 2023 14:16
Pe ce loc se află România și Republica Moldova în cel mai recent clasament al celor mai puternice pașapoarte din lume

Singapore are cel mai puternic pașaport din lume, care permite cetățenilor să călătorească în 193 de țări fără a avea nevoie de viză, potrivit clasamentului Indexului Henley al celor mai puternice pașapoarte din lume.

După Singapore, pe locul doi se găsesc opt țări ai căror cetățeni pot intra fără viză în 190 de locuri: Finlanda, Germania, Franța, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Spania și Suedia. Pe locul trei se găsesc șase țări, ai căror cetățeni pot intra fără viză în 189 de țări: Austria, Danemarca, Irlanda, Luxemburg, Olanda și Marea Britanie.

România se află pe locul 14 în clasament. Posesorii de documente de călătorie eliberate în România pot merge fără viză în 177 de state ale lumii.

Persoanele care dețin pașaportul Republicii Moldova, care se află pe pocul 51 în clasament,  pot călători fără viză în 121 de state ale lumii. Astfel, pașaportul Republicii Moldova este mai puternic decât cel al Turciei ( valabil fără viză în 114 state sau decât cel al Georgiei ( 117 state.).

Pe ultimul loc al clasamentului se află La polul opus, pe ultimul loc (107) se află Afganistan, care permite cetățenilor să călătorească în doar 27 de țări.

Indicele include 199 de pașapoarte și 227 de destinații de călătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău