Pe Broadway, vaccinarea anti-COVID-19 și măștile sanitare devin obligatorii la deschiderea viitoarei stagiuni

  • 31 Iulie 14:58
Pe Broadway, vaccinarea anti-COVID-19 și măștile sanitare devin obligatorii la deschiderea viitoarei stagiuni

Teatrele de pe Broadway, închise din martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, vor cere spectatorilor și tuturor angajaților lor să fie vaccinați împotriva maladiei COVID-19 la deschiderea viitoarei stagiunii, care va avea loc în luna septembrie, au anunțat vineri aceste companii newyorkeze, citate de AFP, scrie AGERPRES.


„Cele 41 de teatre de pe Broadway, New York, vor cere vaccinarea publicului, precum și a artiștilor, echipelor din culise și a angajaților din teatre, pentru toate reprezentațiile", a anunțat Broadway League într-un comunicat, precizând că această politică va fi implementată până în data de 31 octombrie.

În plus, spectatorii vor trebui să poarte măști sanitare, cu excepția pauzelor dedicate meselor rapide, care vor avea loc „în spații speciale", a adăugat aceeași asociație a producătorilor de teatru din New York.

Excepțiile de la obligația de vaccinare îi vizează pe copiii mai mici de 12 ani, persoanele care invocă anumite motive medicale sau "o credință religioasă intimă care împiedică vaccinarea", dar, în aceste cazuri, accesul în sălile de spectacole se va face în baza obligativității de a prezenta un rezultat negativ la testele COVID-19.

Producții precum „Moulin Rouge", „Tina", „Hamilton", majoritatea musicalurilor de pe Broadway, considerat „plămânul cultural" al orașului New York, vor fi reluate începând din lunile septembrie și octombrie, însă redeschiderea teatrelor newyorkeze se va produce treptat, pe parcursul acestei toamne. Spectacolul "Springsteen on Broadway", care a fost deja reluat, este rezervat la rândul său doar publicului vaccinat anti-COVID-19.

Broadway League are în vedere o reevaluare a regulamentelor sale în septembrie, cu posibilitatea de a relaxa unele dintre măsurile antiepidemice începând din noiembrie.

În această săptămână, Metropolitan Opera din New York a făcut un anunț similar, care se aplică publicului și tuturor angajaților săi, în contextul unei recrudescențe a numărului de cazuri de COVID-19 cauzate de varianta Delta, care a relansat totodată dezbaterile despre vaccinarea obligatorie.

Președintele Joe Biden a anunțat joi că toți angajații federali americani, care totalizează câteva milioane de persoane, vor trebui să se vaccineze sau să respecte o serie de constrângeri. Statele federale New York și California au adoptat, de asemenea, măsuri de același tip pentru funcționarii lor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer fragmentat
Umiditate:68 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
10
Tue
10
Wed
8
Thu
10

Curs oficial BNM 18 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7694 -0.0000
USD 17.6521 -0.0000
RON 4.1969 -0.0000
UAH 0.6611 -0.0000
RUB 0.2435 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău