Pe 14 februarie, Serviciul Fiscal de Stat a monitorizat activitatea mai multer restaurante, cafenele și comercianți cu flori. Încasări de aproape 8 mln lei în domeniul HoReCa

  • 20 Februarie 17:10
Pe 14 februarie, Serviciul Fiscal de Stat a monitorizat activitatea mai multer restaurante, cafenele și comercianți cu flori. Încasări de aproape 8 mln lei în domeniul HoReCa

Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat acțiuni de monitorizare la contribuabilii din domeniul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele) și comerțului cu flori, care desfășoară activitate în municipiile Chișinău și Bălți, la data de 14 februarie 2024, cu prilejul sărbătorii Valentine`s Day. Monitorizarea a avut loc în contextul creșterii cererii de prestare a serviciilor în domeniul respectiv. se arată într-un comunicat emis de Serviciul Fiscal de Stat.

Acțiunea menționată nu a avut scop de sancționare a contribuabililor, ci doar de monitorizare a activității acestora în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar.

Astfel, pe data de 14 februarie 2024 a fost monitorizată activitatea a 63 de restaurante și cafenele, precum și a 59 de contribuabili comercianți cu flori, din municipiile Chișinău și Bălți. Monitorizarea a avut loc pe toată durata de activitate a subdiviziunii, până la finele programului acesteia, în cadrul căreia au fost verificate selectiv notele de plată în contrapunere cu bonurile fiscale eliberate și preluate explicații de la angajați.

Urmare a monitorizării activităților contribuabililor au fost înregistrate încasări în domeniul HoReCa de circa 5,3 mln lei și în domeniul comerțului cu flori de circa 2,6 mln lei.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă la respectarea legislației fiscale și eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar și informează despre desfășurarea în continuare a acțiunilor de monitorizare în toate domeniile cu risc sporit de admitere a încălcărilor privind disciplina de casă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău