PDM se disociază de declarațiile premierului Chicu, care pot prejudicia grav relația dintre Chișinău și București

  • 23 Mai 08:45
PDM se disociază de declarațiile premierului Chicu, care pot prejudicia grav relația dintre Chișinău și București

Partidul Democrat din Moldova se disociază de declarațiile premierului Chicu, care pot prejudicia grav relația dintre Chișinău și București și va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției la acest subiect, transmite IPN cu referire la un comunicat al formațiunii, membru al coaliției de guvernământ PSRM-PDM.

„Partidul Democrat din Moldova își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu controversatul schimb de mesaje dintre prim-ministrul Republicii Moldova, dl Ion Chicu și europarlamentarul român, dl Siegfried Mureșan. Limbajul dlui Chicu în postarea sa de pe Facebook, etichetările politicianului român și concluziile pe care le-a formulat sunt inadmisibile și impardonabile. Partidul Democrat se disociază în totalitate de o asemenea abordare disproporționată. Iubim Romania, îi apreciem aportul frățesc in construcția unui stat democratic și european în Republica Moldova și ajutorul complex pe care l-au oferit frații noștri români economiei, culturii, educației de la noi”, scrie în comunicat.

PDM consideră că asemenea aprecieri pot prejudicia grav relația „dintre cele doua state frățești, unite prin comuniune de limbă, istorie și tradiții. Din aceste considerente, vom cere de urgență convocarea Consiliului Coaliției pentru a cere prim-ministrului explicații”.

Totodată, PDM își exprimă dezacordul și cu modul tendențios și lipsit de respect în care europarlamentarul Siegfried Mureșan dă aprecieri guvernelor din Republica Moldova. Formulările categorice privind “eșuarea gestionarii crizei COVID și eșuarea reformelor” sunt superficiale și neadevărate. Mai mult, afirmând că Guvernul PDM, Guvernul Filip ”a destabilizat situația din RM și nu a făcut progrese în implementarea reformelor”, dl Mureșan spune un neadevăr cras, pentru că guvernul nostru a atins o cotă de realizare a Agendei de Asociere cu Uniunea Europeană de 65%, progresul în anii 2016-2019 alcătuind 35%, iar perioada indicată caracterizându-se printr-o îmbunătățire generală a tuturor indicilor. Regretăm situația în care acest dialog lipsit de bun simț ar putea contribui la înrăutățirea relațiilor moldo-române și vom întreprinde eforturi pentru depășirea acestei situații ieșite din comun”, afirmă cea de a doua formațiune politică din cadrul coaliției de guvernământ PSRM-PDM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:6,2 m/s
Sun
14
Mon
10
Tue
11
Wed
13
Thu
15

Curs oficial BNM 30 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău