PDM mimează procesul de constituire a unei alianțe, declară Andrei Năstase, iar ACUM nu va coaliza niciodată cu mafia de la guvernare

  • 02 Martie 2019 08:49
PDM mimează procesul de constituire a unei alianțe, declară Andrei Năstase, iar ACUM nu va coaliza niciodată cu mafia de la guvernare

Partidul Democrat (PDM) încearcă doar să mimeze procesul de constituire a unei majorități parlamentare, prin intermediul invitației la negocieri adresată liderilor blocului ACUM, având de fapt o formulă guvernamentală perfect funcțională încă din 2016. Declarații în acest a făcut liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, într-o emisiune la ProTV Chișinău, reafirmând că blocul ACUM refuză orice formă de coalizare cu PDM.

„Din acea scrisoare (adresată de PDM liderilor PAS și PPDA - n.red.) eu am dedus graba cu care așa-zișii democrați încearcă să mimeze un proces de constituire a unei alianțe, știind foarte bine că blocul ACUM că nu va face niciodată alianță cu hoții, cu mafia de la guvernare, cu cei care și-au bătut joc de țară și de oameni”, a afirmat politicianul, citat de IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, alegătorii au votat exact ceea ce înseamnă blocul ACUM, ceea ce fac și ce spun membrii lui.

„Alegătorii noștri au votat un program electoral al blocului ACUM DA PAS, au votat angajamentele și promisiunile noastre, făcute publice transparent. Iar unul dintre angajamentele noastre de bază, formalizat, exprimat pe data de 21 februarie 2019 a fost cel de a nu face alianță cu partidul lui Plahotniuc, partidul lui Dodon, partidul lui Șor, partidul lui Usatîi, cu toate partidele oligarhice și anti-europene”, a afirmat Andrei Năstase.

Liderul PPDA a specificat că nu a dat un răspuns PDM, ci doar întrebărilor presei cu privire la acest subiect.

El a precizat că scrisoarea era semnată de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc.

PDM mimează procesul de constituire a unei alianțe, declară Andrei Năstase, iar ACUM nu va coaliza niciodată cu mafia de la guvernare

În replică la afirmațiile conform cărora ACUM urmează inevitabil să se destrame, formând cel puțin două fracțiuni în Parlament, Andrei Năstase a declarat că este și va rămâne unitar. El a mai spus, însă, că ar fi prea devreme să se vorbească despre formula în care PAS și PPDA vor acționa împreună în viitorul Legislativ.

„Vom analiza din punctul de vedere al interesului public, al cetățeanului. Dacă, însă, anumite formule vor fi în beneficiul nostru al tuturor, al cetățenilor care ne-au dat mandatul să ajungem acolo, sigur că da, vom folosi aceste formule. Cert este că blocul ACUM rămâne unitar și așa va acționa și în Parlament”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că PDM a făcut vineri, 1 martie, anunțul cu privire la invitația adresată liderilor blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, la discuții cu privire la formarea unei alianțe de guvernare, care să corespundă mai multor principii, printre care adoptarea orientării politice „pro-Moldova”, implementarea acordului de asociere cu UE și realizarea reformelor, „toleranță zero” față de corupție, etc. Reprezentanții PAS și PPDA au respins categoric orice discuții cu PDM, declarând că, de fapt, această formațiune intenționează să creeze alianță cu Partidul Socialiștilor.

În urma scrutinului parlamentar de duminica trecută, potrivit rezultatelor preliminare, nicio formațiune nu a acumulat suficiente voturi pentru a avea o majoritate în viitorul Parlament. Partidul Socialiștilor ar obține 35 de mandate, Partidul Democrat  - 30, Blocul Acum – 26, Partidul Șor – 7 și 3 deputați independenți. Concurenții electorali au contestat însă rezultatele alegerilor în mai multe circumscripții uninominale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău