PDM critică decizia Ministerului Sănătății de a renunța la oferirea cutiilor cadou părinților la nașterea copilului

  • 01 Iulie 2019 15:01
PDM critică decizia Ministerului Sănătății de a renunța la oferirea cutiilor cadou părinților la nașterea copilului

PDM a venit cu o reacție după ce Ministerul Sănătății anunțat că va renunța la oferirea cutiilor cadou părinților la nașterea copilului, iar din contul costului acestora va fi majorată indemnizația unică.

Astfel, formațiunea susține că alianța PSRM-ACUM și guvernul acesteia distrug „toate inițiativele bune lansate de guvernarea PDM pentru oameni, fără să ofere ceva în schimb”. 

„Guvernanții continuă războiul cu propriul popor, lipsind tinerele familii de cutia cadou oferită la nașterea bebelușilor, în cadrul programului "O nouă viață". Din acțiunile de până acum, se vede că prioritățile celor din PSRM-ACUM sunt plasarea propriilor cumetri și nași în fotolii, nu rezolvarea problemelor oamenilor. De asta refuză în permanență să pună în discuție proiectele PDM, ca, pe lângă cutia pentru nou-născuți, să fie majorată indemnizația unică la nașterea copiilor până la 10 mii de lei și acordarea suplimentară a unui ajutor lunar de 200 de lei pentru fiecare copil, până la împlinirea vârstei de 18 ani”, se arată într-un comunicat al PDM. 

Menționăm că ministerul Sătății a anunțat că indemnizația unică acordată la naștere va fi mai mare, constituind 7.911, iar majorarea în sumă de 1608 lei va fi acordată în schimbul cutiei primite de părinți la nașterea copilului în cadrul campaniei guvernamentale „O nouă viață”.

„Această majorare reprezintă valoarea cutiei cu bunuri. Am decis să facem acest lucru pentru că ne-a impus situația, iar mămicile nu trebuie să sufere și pentru că credem că mămicile ar putea folosi această sumă pentru a cumpăra acele lucruri pe care le vor considera necesare. Fiecare familie are dreptul să decidă ce este mai bine pentru copilul lor și care sunt nevoile lor urgente, în loc să asigurăm cu profit niște companii”, a afirmat ministrul Sănătății.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău