PDM cheamă la dialog politic PSRM și Blocul ACUM

  • 10 Iunie 2019 15:06
PDM cheamă la dialog politic PSRM și Blocul ACUM

Partidul Democrat din Moldova cheamă la dialog politic partidele politice parlamentare, în mod special Partidul Socialiștilor și Blocul ACUM.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintelui PD, Andrian Candu. El a precizat că nu invită liderii partidelor parlamentare, ci le cere acestor formațiuni să delege colegi din eșalonul doi. Democrații vor delega o comisie în frunte cu vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari.

Democrații consideră că R. Moldova se află într-un blocaj juridic, iar soluții juridice pentru această situație nu există, potrivit PD.

La ora actuală suntem într-un blocaj juridic: pe de o parte sunt deciziile Curții Constituționale, care spune că actualul Parlament este dizolvat, pe de altă parte avem deputați care insistă pe anumite acțiuni. Toată această confuzie și acest blocaj este periculos, poate avea un efect negativ asupra tot ce înseamnă instituții și cetățenii. Pentru funcționarii statului, deciziile CC și Constituția sunt lege, dacă nu îndeplinesc, sunt sancționați. În ora actuală suntem în tot ceea ce numim noi blocaj juridic, soluții juridice sunt puține sau deloc. Ne plac sau nu aceste decizii ale CC, dar singura autoritate la noi care interpretează Constituția este Curtea Constituțională. Deciziile CC nu se revizuiesc, nu pot fi anulate și din acest considerent suntem în blocaj juridic”, a spus Andrian Candu.

Potrivit lui Andrian Candu, democrații s-au întâlnit astăzi cu ambasadorii UE la Chișinău și spun că le-au comunicat situația din țară, din punctul lor de vedere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău