PCRM critică deschiderea unui oficiu NATO în R.Moldova

  • 30 Noiembrie 2016 17:22
PCRM critică deschiderea unui oficiu NATO în R.Moldova

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova critică dur decizia de a înființa la Chișinău un oficiu de legătură NATO. Reacția vine în contextul în care un acord în acest sens a fost semnat de către premierul Pavel Filip și secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, la Cartierul General al Alianței Nord-Atlantice, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, comuniștii declară că societatea nu trebuie să se lase înșelată de declarații precum că oficiul va fi mic și în activitatea acestuia vor fi implicate doar persoane civile. PCRM declară că, fiind țară neutră, Republica Moldova nu poate avea un dialog militar cu Alianța Nord-Atlantică.

Comuniștii subliniază că de mulți ani în Moldova activează Centrul de Informare NATO, iar Moldova este parte a proiectului „Parteneriat pentru Pace”. În opinia lor, pentru o țară neutră aceasta este mai mult decât suficient. PCRM susține că deschiderea unui oficiu NATO înseamnă aprofundarea relațiilor, iar acest lucru contravine Constituției țării.

Partidul Comuniștilor se întreabă cine i-a oferit astfel de atribuții premierului Pavel Filip în contextul în care Guvernul se supune Parlamentului, iar legislativul nu a examinat o asemenea inițiativă. Fracțiunea comuniștilor cere audieri parlamentare la acest subiect, cu participarea premierului Pavel Filip și a ministrului apărării, Anatol Șalaru.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău