PCCOCS efectuează percheziții la CFM

  • 03 Iunie 2021 12:14
PCCOCS efectuează percheziții la CFM

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) efectuează percheziții la întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM). Informația a fost conformată pentru Radio Chișinău de purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Emil Gaitur.

„PCCOCS confirmă desfășurarea perchezițiilor pe cazul Întreprinderii de Stat Calea Ferată a Moldovei. Investigațiile în cadrul acestui dosar sunt în fază activă, iar cu amănunte vom reveni odată cu avansarea acestora”, a precizat Emil Gaitur. 

În zece ani Întreprinderea de Stat Calea Ferată a Moldovei a fost delapidată de peste 1,5 miliarde de lei, potrivit raportului comisiei parlamentare de anchetă. 

Potrivit autorilor acestuia au fost constatate mai multe categorii de încălcări printre care utilizarea defectuoasă a combustibilului, cheltuieli în lipsa procedurilor de control intern, politică tarifară dubioasă, achiziții la prețuri exagerate, etc.

Comisia a fost creată în condițiile în care întreprinderea înregistrează datorii care depășesc 700 de milioane de lei, inclusiv la achitarea plăților salariale. Feroviarii au protestat în luna martie în fața Parlamentului și Președinției, iar subiectul a fost discutat și la o ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

 

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău