Pavel Filip va cere votul de încredere al parlamentului

  • 18 Ianuarie 2016 15:36
Pavel Filip va cere votul de încredere al parlamentului

Candidatul desemnat la funcția de premier Pavel Filip intenționează să ceară până la sfârșitul acestei săptămâni votul de încredere al parlamentului pentru programul de guvernare și componența viitorului executiv.

Pavel Filip a avut luni, 18 ianuarie, primele consultări cu fracțiunile parlamentare și grupurile politice care au susținut candidatura sa și au fost create patru grupuri de lucru care lucrează asupra programului de guvernare.

Cei 55 de deputați care au semnat în favoarea desemnării lui Pavel Filip au fost patru grupuri de lucru tematice – social, economie, justiție și politic care lucrează asupra viitorului program de guvernare. Acesta urmează să fie definitivat în următoarele zile, a precizat unul din foștii deputați comuniști, Violeta Ivanov.

Iar unul din deputații PLDM care au format majoritatea parlamentară Ion Balan a declarat că vor cere să fie incluse în  program mai multe cerințe anterioare ale formațiunii sale – realizarea Acordului de asociere, reforma justiției, etc. Ion Balan a opinat că dacă aceste cerințe  vor fi acceptate, mai mulți deputați PLDM vor vota pentru viitorul guvern.

Deputatul democrat Valentina Buliga a declarat după consultările cu Pavel Filip că deocamdată nu s-a discutat repartizarea funcțiilor în viitorul guvern, dar că u va fi format pe criterii politice.

Și Pavel Filip a menționat că își dorește o echipă profesionistă care să facă față provocărilor actuale. L a precizat că programul de guvernare, care îl are la bază pe cel al guvernului Streleț, urmează a fi elaborat în următoarele două zile, astfel ca până la sfârșitul săptămânii să ceară votul de încredere al parlamentului. Parcursul european al Republicii Moldova va fi prioritatea numărul 1 a viitorului guvern, a declarat Pavel Filip.

Amintim că președintele Nicolae Timofti l-a desemnat vineri pe Pavel Filip, candidatura sa fiind susținută de 55 de deputați. Noul guvern trebuie votat până la 29 ianuarie, în caz contrar parlamentul va fi dizolvat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău