Pavel Filip s-a întâlnit cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan

  • 25 August 2017 16:34
Pavel Filip s-a întâlnit cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan

Prim-ministrul Pavel Filip l-a primit astăzi pe Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Ambasadorul Michael Scanlan. 

Cei doi oficiali au evaluat dinamica dialogului în chestiuni privind reglementarea diferendului transnistrean și au discutat despre sarcinile și obiectivele imediat următoare. Prim-ministrul Pavel Filip a reiterat deschiderea autorităților moldovenești în vederea identificării soluțiilor în dosarul transnistrean și a confirmat necesitatea promovării  unei viziuni politice cu privire la statutul juridic special al regiunii transnistrene, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova. 

În context, Premierul a trecut în revistă principalele acțiuni ale Guvernului în realizarea reformei administrației publice centrale, în cadrul căreia vor fi consolidate inclusiv potențialul și a capacitățile Biroului Politici de Reintegrare. 

În cadrul întrevederii, au fost abordate, de asemenea, subiecte legate de mandatul Misiunii OSCE, precum și evoluțiile legate de memoria Holocaustului, consolidarea relațiilor interetnice și UTA Găgăuzia. În particular, Ambasadorul Michael Scanlan a salutat aprobarea de către Guvern a Strategiei de consolidare a relațiilor interetnice în Republica Moldova pentru anii 2017-2027, menționând importanța elaborării unui prim Plan de acțiuni viabil și echilibrat, pentru anii 2017-2020, în vederea implementării eficiente a prevederilor Strategiei. În acest sens, Premierul Pavel Filip a confirmat disponibilitatea Executivului de a asigura condiții optime pentru integrarea minorităților naționale în societate și a informat și despre evoluțiile pozitive în ce privește deschiderea muzeului Holocaustului la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sun
28
Mon
25
Tue
21
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău