Pavel Filip RESPINGE demersul de rechemare a ambasadorului R.Moldova la București

  • 16 Ianuarie 2017 15:25
Pavel Filip RESPINGE demersul de rechemare a ambasadorului R.Moldova la București

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat că respinge demersul președintelui Igor Dodon de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, din Romania.

Într-un comunicat, difuzat de serviciul de presă al Executivului se precizează că  ”Prim-ministrul Pavel Filip a primit, luni, 16 ianuarie, demersul prezidențial privind propunerea de revocare a Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România, domnul Mihai Gribincea. Șeful Executivului nu va da curs acestei solicitări”.

Amintim că președintele Igor Dodon a solicitat Cabinetului de Miniștri astăzi, înainte de a pleca la Moscova, să inițieze  procedura de rechemare a ambasadorului Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea. 

Decizia lui Dodon vine ca urmare a declarațiilor făcute de Mihai Gribincea în cadrul unei emisiuni televizate asupra legalității acțiunilor șefului statului în raport cu retragerea cetățeniei fostului președinte român Traian Băsescu. Potrivit președinției, declarațiile diplomatului ar contravine intereselor naționale ale  Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău